Saptamana trecuta, Washingtonul admitea ca ofera asistenta medicala si logistica rebelilor sirieni, nu si arme, avertizand ca ar fi contraproductiv ”sa inarmeze” mai mult conflictul.

Presedintele american Barack Obama a semnat in secret un document prin care autorizeaza ajutorul Statelor Unite pentru rebelii sirieni care lupta pentru alungarea de la putere a regimului Bashar al-Assad, potrivit canalelor de televiziune americane NBC si CNN.

Canalele de televiziune ssutin ca directiva semnata este inclusa intr-o “concluzie” care reprezinte instrumentul ce permite serviciile secrete (CIA) sa actioneze clandestin.

Casa Alba nu a vrut sa comenteze aceste informatii dar a lasat sa se inteleaga faptul ca Washingtonul sprijina rebelii care lupta impotriva regimului al-Assad intr-un mod mai complex, nu doar cu informatii cum declarasera initial.

Bashar al-Assad: Siria poarta o batalie cruciala pentru destinul sau

Relatiile stranse dintre rebelii sirieni si SUA apar intr-un moment cand luptele intre fortele guvernamentale si cele ale opozitiei s-au intensificat la Damasc si Alep, relateaza evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.