Radio-ul guvernamental rus considera ca o declaratie a premierului ungar Viktor Orban ar fi avut destula influenta pentru a schimba rezultatul referendumului.

Sambata, Viktor Orban a declarat ca le ureaza "romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica - n.r.) este o posibilitate", relateaza mediafax.ro.

"As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine (duminica - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, sa ia decizii cu care sa poata proteja acel fundament care exista in starea firava care a fost faurita si de maghiarii din Romania. Ii invit pe maghiari sa simta greutatea istorica a momentului, este posibil ca soarta Romaniei sa se hotarasca pentru viitorul catorva decenii", a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale.

Conform rezultatelor partiale anuntate de BEC luni dimineata, in judetul Covasna prezenta la vot a fost de 18,56%, iar in Harghita procentul scade la 13,6%.

Hunor: Maghiarii nu sunt responsabili pentru rezultatul referendumului

In acest context, radio-ul Vocea Rusiei a tras concluzia ca Viktor Orban, premierul Ungariei, a influentat decisiv referendumul.

"Premierul ungar, Viktor Orban a devenit persoana-cheie in politica romaneasca si pare a detine controlul asupra votului unui numar impresionant de cetateni romani", se arata intr-un articol aparut luni pe pagina in limba romana a radioului guvernamental rus Vocea Rusiei.

"Echipa de la USL mai are sanse reale sa-l demita pe Traian Basescu, dar pentru a reusi trebuie sa actioneze in forta si sa renunte la comportamentul defetist", se mai arata pe site-ul rusesc.

"Imixtiunea externa ar putea fi invocata pentru a justifica validarea referendumului de CCR chiar si in lipsa de cvorum. Parlamentul poate decide repetarea referendumului pentru atingerea cvorumului. Pana la urma, exista si optiunea organizarii unor proteste de strada", se mai arata in articolul publicat de Vocea Rusiei, citat de hotnews.ro.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.