Desi puterile occidentale ii cer lui al-Assad sa renunte la putere, Rusia este de parere ca soarta liderului sirian poate fi decisa doar de poporul sirian fara ingerinte externe.

Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a declarata ca Rusia si China trebuie sa actioneze in cadrul Consiuliului de Securitate al ONU pentru a opri un posibil masacru in orasul sirian Alep.

"Tarile lumii si, in special, membrii permanenti (ai Consiliului de Securitate al ONU - n.r.), ar trebui sa colaboreze si sa isi asume responsabilitatile pe care le au”, a declarat oficialul francez, potrivit HotNews.

Laurent Fabius s-a referit apoi la cei doi oponenti ai unei interventii a ONU, Rusia si China, afirmand: "Speram ca in cele din urma vor auzi strigatele cetatenilor sirieni dar si cele ale tarile arabe si ale restului lumii de a pune punct acestei bai de sange".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.