Armata siriana si rebelii isi indreptau miercuri trupele spre Alep, al doilea oras ca marime din Siria, unde probabil va avea loc lupta decisiva intre opozanti si regim.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut comunitatii internationale sa actioneze pentru a opri "masacrul", in timp ce jumatate din observatorii ONU au parasit Siria, potrivit unui responsabil al ONU.

Represiunea si luptele au provocat miercuri moartea a cel putin 108 persoane, dintre care 57 civili, 36 de militari si 15 rebeli, potrivit unui ONG sirian.

Turcia isi inchide toate punctele de frontiera cu Siria

"Sute de rebeli veniti din nordul Siriei au ajuns la Alep" pentru "lupta decisiva", a declarat un reporter al unei publicatii siriene aflat in acest oras, mentionand ca "zeci de cartiere din periferie" sunt inca sub controlul insurgentilor.

Rami Abdel Rahmane, presedintele Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a semnalat la randul sau ca in ultimele 48 de ore, armata a trimis intariri "pe ruta internationala Damasc-Alep", evocand si doua atacuri ale rebelilor impotriva convoaielor militare pentru a le intarzia, scrie MEDIAFAX.

Daca Alep va cadea, "se va termina cu regimul, iar cele doua forte care se confrunta stiu asta", a declarat Abdel Rahmane. Mai multe confruntari au avut loc in cateva cartiere ale orasului, elicoptere ale armatei tragand focuri de mitraliera in aceste zone, potrivit OSDO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.