Seful serviciului securitatii nationale siriene Hisham Ihtiar, ranit miercuri in atentatul de la Damasc in care au fost ucisi alti trei oficiali de rang inalt din domeniul securitatii.

"Conducerea Partidului Baas (la putere) prezinta condoleante poporului, in urma mortii generalului Hisham Ihtiar (...), seful securitatii nationale, care a murit din cauza ranilor (vineri) inainte de pranz", a anuntat televiziunea.

Organizatia nonguvernamentala (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care a anuntat anterior moartea generalului Ihtiar, preciza totodata ca starea sanatatii ministrului de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar "nu era stabila".

Imediat dupa atentat, televiziunea siriana a anuntat ca ministrul era ranit, dar starea sa "era stabila".

Aceasta informatie apare in contextul in care la Damasc se desfasoara funeralii nationale pentru ministrul Apararii Dawd Rajha, adjunctul acestuia si cumnatul lui Bashar al-Assad Assef Shawkat si Hassan Turkmani, seful celulei insarcinate cu reprimarea revoltei care afecteaza regimul incepand din martie 2011, toti trei ucisi in atentat, scrie MEDIAFAX.

Hisham Ihtiar, in varsta de 71 de ani, detinea un rol-cheie in cadrul reprimarii. El figura, de la 23 mai 2011 pe lista cu persoane sanctionate de catre Uniunea Europeana (UE). Pe 20 mai el a fost deja vizat, alaturi de alti oficiali ai regimului, de o tentativa de otravire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.