Rusia si China au utilizat drepturile de veto in Consiliul de Securitate ONU pentru blocarea unui proiect de rezolutie care ameninta cu sanctiuni regimul din Siria.

"Marea Britanie este consternata de vetoul exercitat de Rusia si China", a declarat ambasadorul britanic la ONU, Mark Lyall Grant, acuzand cele doua mari puteri ca "pun interesele nationale in fata vietilor a milioane de sirieni".

Bashar al-Assad ar fi fost ranit in atentatul de la Damasc

In schimb, Rusia a argumentat, prin vocea ambasadorului Vitali Ciurkin, ca proiectul de rezolutie deschidea calea sanctiunilor si unei interventii militare straine in Siria, scrie MEDIAFAX.

Washingtonul se pregateste pentru prabusirea Guvernului sirian

Statele Unite considera ca membrii Consiliului de Securitate ONU "au esuat in totalitate" in criza din Siria, afirmand ca vor intensifica actiunile in afara acestui organism al Natiunilor Unite, conform ambasadorului Susan Rice.

La randul sau, Parisul apreciaza ca decizia Moscovei si Beijingului de blocare a proiectului de rezolutie pune in pericol planul propus de emisarul Kofi Annan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.