Presa araba a afirmat, ieri, ca Abu Musab al-Zarqawi, liderul Al-Qaida din Irak, ar fi fost ucis in timpul unor raiduri americane asupra Mosulului, oras din nordul tarii. Rapoartele, neconfirmate oficial, afirmau ca fortele coalitiei au incercuit casa in care s-ar fi ascuns liderul terorist, iar cele opt persoane aflate acolo si-ar fi pierdut viata in explozii detonate din interiorul locatiei. Oficiali ai armatei americane au declarat, sub acoperirea anonimatului, ca Al-Zarqawi s-ar putea afla printre victime. "Exista 30 la suta sanse ca acesta sa fi murit", a afirmat un militar american pentru AP.

Armata efectueaza teste pentru a stabili daca teroristul de origine iordaniana, pe capul caruia SUA au pus o recompensa de 25 milioane de dolari, se afla printre victimele atacului de duminica seara. Insa la Washington, scepticismul domnea, dupa ce zvonurile nu au fost confirmate. "Informatia privind posibilul deces al lui Al-Zarqawi este putin probabila si necredibila", a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate, Frederick Jones.

Nu este pentru prima data cand se zvoneste ca liderul Al-Qaida din Irak este ucis de fortele americane. Pana acum, de fiecare data cand s-a auzit despre acest lucru, la putin timp un site arab de Internet posta o declaratie semnata de Al-Zarqawi in care acesta afirma ca este in viata si ca va continua lupta impotriva inamicului. Acesta este poate si motivul scepticismului de la Washington. In plus, nici o informatie nu va deveni oficiala pana cand nu vor fi facute analizele ADN pentru cele opt cadavre, intre care se presupune ca s-ar afla si cel al liderului terorist.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.