Statele Unite au cerut Consiliului de Securitate al ONU sa ia masuri in Siria, evocand un "cosmar".

Statele Unite au evocat vineri o situatie de "cosmar" , dupa ce un nou masacru a avut loc in Siria, considerand ca este nevoie mai mult decat oricand de o rezolutie a ONU pentru criza siriana, relateaza MEDIAFAX.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Susan Rice, a mentionat pe contul sau de Twitter ca violentele din satul Treimsa, care s-au soldat cu 150 de morti, joi, arata "in mod dramatic necesitatea de a se impune masuri constringente Siriei".

Occidentul da un ultimatum de 10 zile Damascului

La randul sau, adjunctul purtatorului de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat ca aceste ultime evenimente "elimina orice dubiu" in ceea ce priveste necesitatea de a "vedea comunitatea internationala actionand sub coordonarea ONU", in cadrul crizei siriene.

Declarandu-se "profund intristata si revoltata", secretarul de Stat, Hillary Clinton, a cerut Consiliului de Securitate "sa sustina, prin toate mijloacele, planul Annan, care prevede un armistitiu precum si o tranzitie politica, si sa transmita regimului sirian ca vor exista consecinte in cazul in care nu il va respecta".

Clinton a vorbit despre "peste 200 de barbati, femei si copii' ucise intr-un nou "masacru facut de regimul sirian" in satul sunnit Treimsa, si "a facut apel la un armistitiu imediat in imprejurimile orasului Hama pentru a permite misiunii observatorilor ONU sa poata ajunge in Treimsa".

SUA nu cred ca Iranul ar ajuta in solutionarea crizei din Siria


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.