Mediatorul international pentru Siria Kofi Annan a sosit duminica la Damasc, a anuntat Ahmed Fawzi.

"Emisarul ONU si Ligii Arabe a sosit in aceasta (duminica) seara la Damasc, unde se va intalni cu presedintele Bashar al-Assad", a anuntat purtatorul de cuvant, fara sa ofere alte precizari.

Aceasta este a treia vizita a lui Annan in Siria de cand a fost desemnat sa incerce sa solutioneze criza aflata in curs din martie 2011. Vizita are loc dupa ce Annan a recunoscut sambata ca planul sau a esuat, pana in prezent, sa puna capat conflictului care dureaza de 16 luni.

Geneva: Acord cu privire la tranzitia politica in Siria

"S-a confirmat ca domnul Annan va veni in vizita, in cadrul misiunii sale, pentru a purta discutii cu oficiali sirieni pe tema planului sau" de iesire din criza, a declarat Makdissi potrivit MEDIAFAX.

Planul Annan, acceptat in mod oficial atat de catre regim, cat si de catre opozitie, prevede incetarea violentelor, eliberarea detinutilor, libertatea de circulatie pentru presa si ajutor umanitar, respectarea dreptului de a manifesta in mod pasnic si crearea unui "proces politic deschis condus de catre sirieni".

"Eforturi importante au fost depuse in incercarea de a solutiona aceasta situatie in mod pasnic si politic. Este de ordinul evidentei ca nu am reusit. Si poate ca nu exista nicio garantie ca vom putea reusi", a declarat Kofi Annan intr-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, pledand pentru asocierea Iranului la negocieri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.