Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3, s-a produs vineri in largul coastelor Insulei Vanuatu, in Pacificul de Sud, dar fara sa fie declansata o alerta de tsunami.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la o adancime de aproximativ 180 de kilometri si la aproximativ 385 de kilometri vest de Port Vila, capitala statului Vanuatu.

Seismul nu a fost resimtit la Port Vila, a declarat pentru AFP un jurnalist de la publicatia Vanuatu Independent. "Nu am simtit absolut nimic", a declarat el pentru AFP.

Steve Tatham, un seismolog din cadrul Agentiei guvernamentale australiene Geoscience Australia, apreciaza ca seismul nu prezinta risc de tsunami. "Nu este suficient de puternic si, mai ales, (hipocentrul) este la foarte mare adancime", a declarat el.

Vanatu se afla intr-o zona cu o puternica activitate seismica, provocata de frecarea unor placi tectonice.

Alte cutremure cu magnitudinea de 6,9 - in februarie - si de 6,5 - in aprilie -, care s-au produs in largul coastelor Vanuatu, nu s-au soldat, nici ele, cu victime sau pagube, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.