Purtatorul de cuvant al Ministerului francez al Afacerilor Externe a declarat ca face apel la executivul din Romania sa respecte “valorile democratice si statul de drept”.

[UPDATE] Ministerul francez al Afacerilor Externe se distanteaza de declaratia purtatorului de cuvant si afirma ca Parisul nu a criticat Guvernul de la Bucuresti.

„Toate statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate in mod natural sa respecte valorile democratice si statul de drept, precum si echilibrul intre puteri” (...), a subliniat, intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al diplomatiei franceze, Bernard Valero.

Si Comisia Europeana este in momentul de fata ingrijorata de situatia Romaniei, monitorizand-o in permanenta.

Reprezentantii Parlamentului European sunt de parere ca multe dintre deciziile luate in ultima perioada in Romania pun la indoiala respectarea legii. Printre aceastea se numara neglijarea unei decizii a Curtii Constitutionale de catre premier, trecerea Monitorului Oficial in subordinea Guvernului, lansarea procedurilor pentru suspendarea lui Basescu si inlocuirea presedintilor Senatului si Camerei Deputatiilor.

Cerem Comisiei sa analizeze toate aceste probleme prin Mecanismul de Cooperare si Verificare si sa redacteze un raport in saptamanile care urmeaza. Raportul ar trebui sa contina si posibile masuri”, au spus europarlamentarii Alain Lamassoure si Elmar Brok, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.