Premierul ungar a cerut ajutor oficialilor americani in combaterea "provocarilor anisemite" provenind de pe un site ungar care actioneaza din Statele Unite.

Circa 50 de membri ai Congresului american au trimis la 21 iunie o scrisoare sefului Guvernului ungar cerandu-i sa condame ferm orice forma de antisemitism, pe fondul inmultirii incidentelor de acest gen in ultimele saptamani, aminteste agentia oficiala MTI.

Dar in opinia lui Viktor Orban, la orignea problemelor se afla in special un portal online - kuruc.info -, "centrul ungar pentru atisemitism", stabilit in Statele Unite si de unde "isi continua actiunile de ura", explica acesta in raspunsul adresat oficialilor.

Guvernul ungar a cerut in mod repetat autoritatilor americane inchiderea portalului, dar fara succes, adauga acesta.

"Daca aceasta problema s-ar fi rezolvat, fortele antisemitismului din Ungaria ar fi slabit considerabil. Va rog sa va folositi influenta pentru a opri aceste provocari antisemite provenind din Statele Unite (...)", insista premierul, potrivit MEDIAFAX.

In scrisoarea lor, deputatii americani si-au exprimat ingrijorarea fata manifestarile rasiste, homofobe si antisemite ale partidului de extrena dreapta, Jobbik, si cer Guvernului sa se distanteze clar de acestea.

Initiativa lor vine ca urmare a deciziei laureatului cu premiul Nobel pentru pace si supravietuitor al Holocaustului, Elie Wiesel, de a acorda o decoratie Guvernului ungar, pe care l-a acuzat ca favorizeaza resurgenta antisemitismului in tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.