Raportul CE din aceasta luna va include o analiza detaliata a rezultatelor obtinute de Romania si Bulgaria in reforma justitiei si combaterea coruptiei.

Comisia Europeana a afirmat ca urmareste cu atentie evolutiile din Romania mentionand ca independenta justitiei este un principiu care trebuie respectat, fiind si o conditie pentru cresterea increderii cetatenilor si investitorilor.

Ambasadorul SUA: Ar putea urma o zi neagra pentru Romania

Sunt foarte ingrijorata de atacurile recente la independenta Curtii Constitutionale a Romaniei. Pentru mine, un sistem judiciar functional si independent este o pre-conditie pentru respect reciproc in spatiul european de justitie ', a afirmat Mina Andreeva, purtator de cuvant al comisarului european Viviane Reding, in conferinta de presa cotidiana a executivului UE, potrivit evz.

Purtatorul de cuvandt al CE, Mark Gray, a spus ca in rapoartele succesive din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare (MCV) pentru Romania si Bulgaria, Comisia Europeana a subliniat importanta independentei si a caracterului functional al sistemului judiciar. Atentia a fost concentrata in special pe reforma sistemului judiciar si pe lupata contra coruptiei in cazul Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.