SUA au anuntat ca nu sunt implicate in negocieri cu privire la fondatorul site-ului WikiLeaks Julian Assange.

"Din cate stiu eu, nu suntem implicati in negocieri", a declarat Victoria Nuland, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat.

Julian Assange, un australian in varsta de 40 de ani, s-a refugiat marti seara la ambasada Ecuadorului din Londra. Acest gest are loc in contextul in care australianul a epuizat toate caile de recurs, in Marea Britanie,
prin care incearca sa evite sa fie extradat catre Suedia, care il acuza de viol si agresiuni sexuale. Assange neaga ferm acuzatiile, vorbind despre raporturi consimtite si un complot.

Negocierile ar putea implica, insa, Suedia, pentru ca aceasta tara sa nu se angajeze sa il predea pe Assange Statelor Unite, asa cum se tem sustinatorii acestuia.

Julian Assange ar putea fi arestat

"Acest subiect priveste Marea Britanie, Ecuadorul si Suedia", a subliniat Nuland, la Washington. "Noi vrem sa fie facuta dreptate", a declarat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, cand a fost intrebata de catre jurnalisti care este opinia Guvernului american asupra acestui subiect, scrie MEDIAFAX.

Julian Assange s-a plans in mod constant ca a fost abandonat de catre tara sa, avertizand ca daca va ajunge sa fie extradat in Statele Unite, ar putea risca pedeapsa cu moartea pentru spionaj, in urma publicarii unui numar imens de documente diplomatice confidentiale americane pe site-ul WikiLeaks.

Publicarea in 2010 a mii de documente confidentiale pe acest site a facut Washingtonul sa tremure.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.