Presedintele Israelului ca actuala situatie in care regimul islamist de la Teheran continua programul nuclear ar putea conduce la un razboi.

Intrebat daca discutiile organizate la Moscova pe tema programului nuclear iranian pot oferi rezultate, Peres a raspuns: "Nu sunt sigur ca vor fi rezultate, din doua motive. In primul rand, poporul iranian nu este suficient de serios. In al doilea rand, ei cred ca pot sabota coalitia construita de presedintele Barack Obama. Iranul reprezinta un pericol real".

"Cred ca timpul a expirat pentru ca ei continua sa construiasca bomba atomica. Continua sa faca lucruri care intra in contradictie cu prevederile ONU. Construiesc arme nucleare si fac provocari. Timpul Iranului incepe sa expire", a avertizat Peres.

Statele occidentale suspecteaza ca Iranul incearca sa fabrice arme atomice sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile, potrivit MEDIAFAX.

Israelul a sugerat in mai multe randuri ca ar putea lansa raiduri aeriene asupra instalatiilor nucleare iraniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.