Stra-strabunicul lui Mitt Romney a fost unul dintre primii britanici mormoni fiind convertit in urma cu 175 de ani.

"Acesta este locul, aici a inceput totul", afirma istoricul Aidan Turner-Bishop, indicand o plaja mica de pe malul raului Ribble, din Preston. "Intr-o competitie pentru a fi primii care se convertesc, unii barbati incepeau sa alerge, sa se intreaca pana la mica plaja", a precizat Turner-Bishop, adaugand ca se formau adevarate multimi de oameni curiosi si entuziasti.

Biserica, fondata in SUA in 1830, de Joseph Smith, s-a confruntat cu persecutii intense in primii ani, astfel ca atunci cand a trimis misionari dincolo de Oceanul Atlantic, dupa numai sapte ani, a fost o miscare indrazneata. Prima tara in care au venit a fost Marea Britanie si primul loc in care au propovaduit a fost Preston, in vara lui 1837, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unei povesti de familie, intr-o zi, cand stra-strabunicii lui Mitt Romney, Miles si Elizabeth Romney, mergeau spre piata, au vazut o multime in jurul unui predicator mormon si s-au oprit pentru a asculta. "Au vazut un grup de persoane adunate la un colt de strada", scria nepotul lor, Thomas C Romney, in 1948.

"Curiozitatea i-a atras mai aproape si au descoperit ca era o adunare religioasa si ca predicatorul era un mormon din America. Au fost foarte impresionati de mesajul transmis", adauga acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.