Lucrarile de amenajare ale bazei de la Deveselu, menite sa gazduiasca elemente ale scutului de aparare antiracheta ale SUA, sunt programate sa inceapa in vara anului 2013.

Corpul de geniu al fortelor terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE), in colaborare cu Agentia de aparare antiracheta - U.S Missile Defense Agency (MDA), Comandamentul European al Statelor Unite - U.S European Command (EUCOM) si Fortele Navale ale SUA (U.S Navy) au participat la o conferinta la Bucuresti pentru abordarea adaptiva in etape in ceea ce priveste scutul antiracheta.

Basescu: Scutul antiracheta a fost operationalizat

Aproximativ 200 de companii romanesti din domeniul constructiilor au fost prezente la conferinta. Reprezentantii americani anticipeaza ca in final vor fi aprobate doua contracte care urmeaza sa includa lucrarile de infrastructura pentru intreaga suprafata a perimetrului militar american.

Valoarea unui contract este estimala la o suma intre 100 si 250 milioane de dolari.

La 21 mai, cu ocazia Summitului NATO de la Chicago, presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca firmele romanesti vor avea acces prioritar la lucrarile de amenajare a bazei de la Deveselu, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.