Olanda se opune in continuare aderarii celor doua tari la spatiul Schengen, asteptand un raport pozitiv in baza Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, a participat joi la o reuniune a Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, la Luxembourg. Cu aceasta ocazie, Tvetanov a avut discutii informale cu omologii sai german si olandez, precum si cu comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom.

CE vs PE: Romania, impotriva abordarii exclusiv guvernamentale in deciziile pentru Schengen

El a discutat de asemenea despre aderarea la Schengen cu ministrii de Interne din Romania si Cipru. Cele trei state au evocat masuri specifice care ar contribui la o evolutie pozitiva a demersurilor Romaniei si Bulgariei de aderare la Schengen in septembrie, scrie MEDIAFAX.

Olanda va aproba aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen dupa alegeri

Romania si Bulgaria sperau sa adere la Schengen in primavara lui 2011, dar integrarea lor a fost blocata de tari ca Franta, Germania, Olanda si Finlanda, care se temeau ca siguranta spatiului de libera circulatie ar putea fi periclitata de crima organizata si coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.