Pakistanul a anuntat ca a testat cu succes o racheta cu raza scurta de actiune si capacitate nucleara.

Aceasta racheta de croaziera, Hatf VII cu raza de actiune de 700 de kilometri, a fost testata de mai multe ori de Pakistan in ultimii ani.

Hatf VII este un dispozitiv "dotat cu o excelenta manevrabilitate, care zboara la altitudine joasa si a carei traiectorie urmeaza configuratia terenului",
a afirmat intr-un comunicat armata, atotputernica in Pakistan. Racheta poate fi echipata cu o ogiva nucleara precizeaza textul.

Acesta este al cincilea test pakistanez din 25 aprilie, la cinci zile dupa ce India a anuntat triumfal primul sau test de racheta nucleara cu raza lunga de actiune, Agni V, un succes tehnologic incontestabil, potrivit expertilor, scrie MEDIAFAX.

India va testa o racheta cu raza lunga de actiune

India si Pakistanul, singurele puteri militare nucleare dovedite din lumea musulmana, au desfasurat trei razboaie una impotriva celeilalte de la independenta lor concomitenta, in 1947. Cele doua tari rivale au obtinut oficial arma nucleara la sfarsitul anilor '90 si desfasoara de atunci un razboi al comunicatelor de fiecare data cand testeaza o racheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.