Ambasadorul american la ONU, Susan Rice, a denuntat livrarile "condamnabile" de arme ale Rusiei catre Siria.

"In ceea ce priveste andocarea unei nave rusesti care transporta arme, este in mod evident un subiect de ingrijorare dat fiind faptul ca Guvernul sirian continua sa faca uz de forta asupra propriului popor", a declarat Rice.

O nava ruseasca care transporta arme a sosit la sfarsitul sapramanii in portul sirian din Tartus, conform unor informatii ale presei. Rusia este principalul aliat al Damascului dar si principalul furnizor de arme. Moscova sustine ca vanzarile de arme sunt legale si nu influenteaza conflictul din Siria.


Ultimatum de 48 de ore pentru Bashar al-Assad

Rice a calificat drept "minciuni flagrante" primele concluzii ale unei comisii siriene care a anchetat masacrul din Hula si care exonoreaza armata siriana de toata responsabilitatea, scrie MEDIAFAX.

Conform rezultatelor preliminarii ale anchetei deschise de autoritatile siriene, masacrul din 25 mai a fost comis de "grupari armate", termen folosit de Damasc pentru a se referi la opozitia siriana. Victimele "au refuzat sa se ridice impotriva statului fiind in dezacord cu gruparile inarmate", a declarat seful comisiei de ancheta.

Australia se gandeste la o interventie militara in Siria

Adjunctul secretarului general al ONU responsabil de operatiunile de mentinere a pacii, Herve Ladsous, a sustinut ca "o parte" din victimele de la Hula au fost ucise de explozia obuzelor, mentionand ca "doar Guvernul sirian foloseste blindate, tunuri si mortiere". "Alte victime au fost ucise cu arme albe", a adaugat el, "ceea ce indica implicarea (militiei proguvernamentale) «shabbiha»".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.