CIA (Agentia Centrala de Informatii a SUA) crede ca liderul cubanez Fidel Castro sufera de maladia Parkinson, care i-ar fi fost diagnosticata in 1998, relateaza cotidianul american "Miami Herald". Potrivit ziarului, CIA a informat anul trecut in legatura cu acest lucru inalti responsabili din cadrul Departamentului de Stat si membri ai Congresului. in ultimii ani au circulat numeroase zvonuri in legatura cu sanatatea lui Fidel, care are 79 de ani.

Observatorii politicii cubaneze au remarcat ca alocutiunile lui sunt rostite din ce in ce mai confuz si pierde adesea firul cuvintelor. in octombrie 2004, "El Lider Maximo" a cazut spectaculos la sfarsitul unui miting si s-a lovit la genunchiul stang si bratul drept. Desi cu genunchiul si-a revenit rapid, se vede ca bratul drept ii mai da de furca. Totusi, acest lucru nu l-a impiedicat sa faca ulterior accidentului doua calatorii in strainatate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.