Sute de tineri manifestanti deghizati in pirati si ninja au defilat joi dupa-amiaza pe strazile din Montreal pentru a protesta, intr-o atmosfera de carnaval.

"Charest ... la crocodili!", "Charest harakiri!", scandau la adresa premierului provinciei Quebec, Jean Charest, tinerii mascati si costumati.

Jean Charest sustine ferm cresterea taxelor de scolarizare, o masura aflata la originea grevei studentesti, si legea speciala adoptata in urma cu cateva zile, dupa mai mult de trei luni de conflict, menita sa "incadreze" libertatea de manifestare.

"Pirati, ninja, aceeasi lupta", scandau manifestantii, purtand pancarte pe care scria "Ochi pentru ochi, sa-i jefuim pe bogati" sau "Un ninja mascat nu se va lasa niciodata repertoriat".

De fapt, cei cu costume de ninja, care aveau si fata acoperita, riscau masuri mai aspre decat piratii, pentru ca purtarea mastilor este interzisa de o decizie municipala recenta. Dar politia, care a declarat marsul lor ilegal, nu parea presata sa intervina., scrie MEDIAFAX.

Cu o zi inaintea acestei manifestatii festive, aproape 700 de protestatari au fost arestati in cursul unor marsuri organizate la Montreal si la Quebec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.