Liderul venezuelean, care sufera de un cancer, a prezidat o sedinta de Guvern transmisa in direct la televiziune, prima sa aparitie publica dupa intoarcerea din Cuba.

Chavez a vorbit cu o voce puternica si nu a parut obosit in cursul transmisiei, care a durat mai mult de doua ore. El nu a facut nicio referire la starea sa de sanatate, despre care sunt cunoscute putine detalii. Disparitiile neobisnuite ale presedintelui au devenit tot mai lungi si mai frecvente anul acesta. Ele au alimentat speculatii potrivit carora situatia sanatatii sale s-ar fi inrautatit, complicand o incercare de a fi reales in octombrie.

Hugo Chavez anunta incheierea si succesul radioterapiei sale

Chevez, in varsta de 57 de ani, a facut glume cu ministrii in cursul transmisiunii de marti si a repetat ca intentioneaza sa isi inregistreze luna viitoare candidatura la alegerile prevazute pentru 7 octombrie, conform programului stabilit de Comisia electorala.

"Infrangerea pe care o va suferi opozitia va fi fara precedent", a declarat Chavez. "Face parte dintre provocarile trecerii intr-o noua faza", a continuat el, adaugand ca Guvernul sau va depune eforturi in vederea obtinerii unei cresteri economice anuale de 8% si unei inflatii scrise cu o singura cifra, in cazul in care va obtine un nou mandat de sase ani. Anul trecut, preturile din Venezuela au inregistrat o crestere de 26,7%, una dintre cele mai mari din lume, scrie MEDIAFAX.

Aceasta a fost doar cea de a treia aparitie in public a lui Chavez, de la jumatatea lui aprilie incoace. Conform versiunii oficiale, prezentata in ultimele saptamani, Chavez este tinut departe de public pentru a se odihni suficient, insa este pe drumul spre recuperare si in curand isi va incepe campania in vederea realegerii. Aparitia sa ar putea sa puna capat unor speculatii, alimentate de scurgeri de informatii provenind de la jurnalisti care sustin opozitia, potrivit carora s-ar afla in stare grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.