Cancelarul german a precizat ca se bazeaza pe buna colaborare dintre Berlin si Paris pentru a ajunge la solutii "rezonabile" in cursul discutiilor europene de saptamana aceasta.

"As spune ca exista continuitate in buna cooperare" dintre Franta si Germania, a declarat cancelarul, cu ocazia summitului NATO de la Chicago, raspunzand unei intrebari privind relatiile franco-germane dupa sosirea la putere a noului presedinte socialist francez, Francois Hollande.

"Acest lucru nu exclude eventuale pozitii divergente in contextul discutiilor europene de saptamana aceasta", a adaugat ea. "Dar contez pe vointa de a ajunge la solutii rezonabile".

"Eu lucrez in acest sens si am avut sentimentul ca la fel face si presedintele francez", a continuat Merkel, potrivit MEDIAFAX.

Cancelarul facea referire la Consiliul European informal de la 23 mai, in cursul caruia se va discuta in special despre euroobligatiuni. Parisul si Berlinul sunt in dezacord pe aceasta tema.

Exprimandu-se separat, premierul britanic, David Cameron, a apreciat ca europenii "nu au facut destule pentru a opri definitiv criza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.