Guvernul ungar este deschis cooperarii cu noul Executiv roman.

"Ungaria doreste sa stie daca pozitia Romaniei sugereaza ca va tolera evenimentul sau va interzice reinhumarea lui Nyiro in Odorheiu Secuiesc", declara Laszlo Veress, seful de cabinet al presedintelui Parlamentului de la Budapesta, precizand ca raspunsul Bucurestiului este asteptat pana luni.

Budapesta: MAE roman l-a convocat pe ambasadorul ungar

Veress a precizat ca, daca Romania va interzice reinhumarea, Ungaria va gasi o solutie conforma cu legislatia romaneasca si cu "asteptarile spirituale" ale simpatizantilor lui Jozsef Nyiro.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a confirmat "invitarea", miercuri, a ambasadorului Ungariei la Bucuresti, pentru consultari in legatura cu intentia reinhumarii poetului maghiar Jozsef Nyiro in Odorheiu Secuiesc, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Ministerului ungar de Externe, un oficial executiv din cadrul ambasadei, Adam Balazs, a dat curs convocarii, in lipsa ambasadorului Oszkar Fuzes. In cadrul discutiilor, oficialii romani au criticat eforturile ungare de a organiza reinhumarea poetului maghiar Jozsef Nyiro in Odorheiu Secuiesc. Balazs a transmis partii romane ca Guvernul ungar considera reinhumarea o problema de respect pentru poet, precum si un eveniment cultural.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.