Ministerul roman de Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei in Romania, in urma declaratiilor unor oficiali.

Romania si-a exprimat dezaprobarea fata de remarcile facute de Nemeth saptamana trecuta, potrivit carora noile legi ale Romaniei, inclusiv cele referitoare la dreptul de vot si la minoritati, sunt "motive de ingrijorare".

Un alt punct criticat au fost eforturile ungare de a organiza reinhumarea poetului maghiar Jozsef Nyiro in Odorheiu Secuiesc.

Balazs a transmis partii romane ca Guvernul ungar considera reinhumarea o problema de respect pentru poet, precum si un eveniment cultural. El a adaugat ca Guvernul ungar este deschis cooperarii cu noul Executiv roman, scrie MEDIAFAX.

Catalin Baba: UMF Targu Mures este o "institutie multiculturala"

Secretarul de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat ca recentele evolutii ale situatiei din Romania, inclusiv declaratiile Guvernului referitoare la legea privind dreptul de vot si legea minoritatilor, precum si problema Facultatii de Medicina de la Targu Mures, sunt un motiv de ingrijorare pentru Ungaria.

El a precizat ca in ultimii ani relatiile romano-ungare au fost caracterizate de un respect mutual si o recunoastere a intereselor reciproce, ceea ce a condus la realizarea multor proiecte de succes.
Nemeth a adaugat, totusi, ca este inca posibila evitarea pericolului si Guvernul ungar are vointa politica sa faca acest lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.