Social 14 Martie 2012 11:22
Ministrul Educatiei ofera detalii despre cum se va schimba UMF Targu Mures intr-o "institutie multiculturala" cu predare in limba romana, engleza si maghiara.

"Facultatea de Medicina si Farmacie, domeniul de licenta Sanatate, are programe in limba romana, limba maghiara si in limba engleza. Astfel, specializarea Asistenta medicala generala cu 50 de locuri, Medicina - 200 de locuri si Farmacie - 75 de locuri au programe in limba maghiara", a explicat ministrul Educatiei.

De asemenea, o alta specializare - Medicina, cu 50 locuri este in limba engleza. La acest program se pot inscrie atat candidati romani, cat si maghiari, a mai spus ministrul Catalin Baba, citat de MEDIAFAX.

La specializarea Moase, unde sunt 25 de locuri, programele sunt in limba romana si in limba maghiara. Capacitatea de scolarizare va fi in proportie de 50% pentru limba romana si 50% pentru limba maghiara, a explicat ministrul.

Subiectul UMF Targu Mures: UDMR a obtinut aprobarea Hotararii de Guvern

Potrivit proiectului de act normativ, la Facultatea de Medicina si Farmacie, specializarea Medicina va avea o linie de predare in limba maghiara, pentru 200 de studenti, cu 360 de credite transferabile, si o linie cu predare in engleza, pentru 50 de studenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.