Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca articolul publicat de London Evening Standard despre cersetorii romani din centrul Londrei reia stiri aparute in presa britanica in aprilie.

Londonezii nu scapa de cersetorii romani

"Articolul la care faceti referire reia stiri publicate in presa britanica in perioada 23-24 aprilie 2012. Imediat dupa publicarea stirilor respective, la data de 24 aprilie 2012, la sediul Consiliului Local Westminster, a avut loc o reuniune pe aceasta tema cu participarea reprezentantilor consiliului local, ai autoritatilor locale de politie, organizatiilor nonguvernamentale. Din partea Ambasadei Romaniei la Londra au participat atasatul pentru probleme sociale si de munca si seful Sectiei consulare. In plus, atasatul pentru afaceri interne al Ambasadei a avut o intalnire separata pe aceasta tema cu responsabilii din cadrul autoritatilor de politie locale", se arata in precizarea MAE.

"Autoritatile britanice si-au exprimat preocuparea fata de proliferarea, odata cu apropierea perioadei de desfasurare a Jocurilor Olimpice, a cazurilor de persoane de origine romana care dormeau pe strazi, care practicau cersetoria si mici infractiuni", evidentiaza MAE.

Tabara cersetorilor romani pateaza imaginea Marii Britanii

Atat autoritatile britanice, cat si reprezentantii Ambasadei au cazut de acord asupra faptului ca acest fenomen poate fi prevenit si combatut doar in stransa cooperare. Astfel, pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii, autoritatile din cele doua state au hotarat sa intensifice cooperarea politieneasca, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, pentru reducerea si prevenirea cazurilor in care cetatenii romani ajung sa doarma pe strazi, in lipsa concretizarii unui loc de munca in Marea Britanie, Ambasada Romaniei la Londra a declansat o campanie de informare, constand in publicarea pe website a informatiilor privind conditiile de accedere la un loc de munca pe teritoriul britanic (informatii similare fiind diseminate si de structurile teritoriale ale Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale).

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.