Marea Britanie risca sa se faca de ras cu ocazia Jocurilor Olimpice din cauza taberei pe care cersetori romani au instalat-o in centrul Londrei.

Londonezii nu scapa de cersetorii romani

Consiliul Local din Westminster i-a scris ministrului pentru a-l indemna sa ia masuri cu privire la cei aproximativ 50 de imigranti care si-au instalat tabara in rezervatia centrala Mayfair din Park Lane. Ei au transformat zona intr-un "dezastru", dormind pe banci si utilizand pasajele subterane ca toalete, potrivit publicatiei britanice.

Oficialii se tem ca aceasta "tabara murdara" va fi primul lucru pe care il vor vedea la Londra demnitarii straini care vor fi cazati in hotelurile exclusiviste din Park Lane, la ceremonia oficiala de deschidere a Jocurilor Olimpice (JO), peste doua luni. "Aceasta situatie care se agraveaza are implicatii majore pentru Jocurile Olimpice si reputatia Marii Britanii", ii scrie o consiliera, Nickie Aiken, lui William Hague. "Eu cred ca este critic de important sa abordam cauzele problemei", adauga ea, potrivit MEDIAFAX.

Aiken, membra a Cabinetului pentru Copii si Tineri din cadrul Consiliului din partea Partidului Conservator, mai scrie ca "acesti oameni merg in alte zone sa cerseasca, ziua, si se intorc noaptea sa doarma in pasaje subterane". "Acele pasaje au fost folosite ca toalete. Este vulgar. Londra a muncit din greu sa fie pregatita pentru JO", continua ea, precizand ca membrii "Comitetului Olimpic vor sta chiar peste drum, in hoteluri din Park Lane si vor fi intampinati de aceste lururi".

"Nu avem puterea sa facem cine stie ce, pentru ca sunt cetateni UE si au dreptul sa fie aici, dar trebuie sa facem ceea ce putem", subliniaza ea in scrisoare. Aiken adauga ca cersetorii romani reprezinta doar ultimul dintre grupurile care le provoaca ingrijorare oficialilor britanici, din cauza ca deranjeaza turistii si cumparartorii. Se crede ca acesti romani au fost adusi in Marea Britanie cu promisiuni inselatoare ca vor gasi locuri de munca si cazare. Dar dupa ce au platit pentru aceasta unor grupari infractionale, sunt abandonati pe strazi.

Citeste si:
Șerban Huidu, despre accidentul provocat în urmă cu 11 ani: „Asta e...
Șerban Huidu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.