Ministrul francez al Muncii a apreciat, marti, ca poligamia reprezinta una din cauzele violentelor din suburbii, deoarece casatoriile multiple ale imigrantilor au provocat discriminarea rasiala cu care se confrunta diferitele grupuri etnice pe piata muncii, relateaza "Financial Times", citat de Mediafax.

Gerard Larcher a explicat ca familiile poligame foarte mari pot determina comportamente antisociale la tinerii care duc lipsa de un model paternal, angajatorii evitand astfel, unele minoritati etnice. Violentele si reactia inceata a Executivului la acestea au condus la aparitia unor critici care sustineau ca liderii francezi sunt rupti de realitatea din tara. Comentariile oficialului ar putea alimenta polemica si ar putea atrage mania gruparilor musulmane si antirasiste din Franta.

Desi poligamia este ilegala in Franta, au fost acordate vize membrilor unor familii poligame pana in 1993, moment in care a fost interzisa acordarea de vize pentru mai mult de un partener. Violentele au continuat sa scada in intensitate in Franta, dupa 20 de nopti de revolta, dar situatia nu a revenit inca la normal, iar autoritatile nu au motive sa rasufle usurate. Un bilant al Ministerului de Interne indica faptul ca "doar" 165 de masini au fost incendiate in noaptea de marti spre

miercuri, in comparatie cu 215 in noaptea precedenta. Ministrul francez de Interne, Nicolas Sarkozy, sustine ca situatia este "cvasinormala" in suburbiile sarace.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.