Calculate la paritatea puterii de cumparare, economiile Chinei, Japoniei si Coreei de Sud reprezinta impreuna prima zona economica din lume, inaintea Uniunii Europene.

Liderii celor mai mari puteri economice din Asia de nord-est (China, Japonia si Coreea de Sud) au convenit sa inceapa in acest an negocierile privind crearea unei zone de liber schimb in regiune.

Zona de liber schimb reprezinta prima etapa a integrarii comerciale, acest lucru presupunand renuntarea la practicarea tarifelor vamale intre tarile care fac parte din aceasta intelegere.

Infiintarea aceastei zone reprezinta o tema care se discuta din 2002.

"Asia de nord-est este regiunea cea mai dinamica din lume din punct de vedere economic. Exista deci un potential enorm pentru ca cele trei tari ale noastre sa mentina o cooperare mai stransa in materie de comert si investitii. Crearea unei zone de liber schimb va elibera vitalitatea economica a regiunii noastre si va da un puternic impuls integrarii economice in Asia de est",
a afirmat premierul chinez Wen Jiabao, potrivit HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.