Parlamentarii bulgari au aprobat in prima lectura propuneri de amendamente legislative care permit cresterea limitei de viteza pe autostrazi de la 130 la 140 km/ora.

"Vrem sa crestem limita de viteza, din cauza noilor autostrazi aflate in constructie si a drumurilor noi, de inalta calitate. Restrictiile existente vor fi mentinute pe portiunile de drum care prezinta riscuri", a anuntat Liliana Pavlova, ministrul Dezvoltarii Regionale.

Formatiunile de opozitie Coalitia Albastra (dreapta) si Partidul Socialist bulgar (stanga) au criticat dur cresterea limitei de viteza pe autostrazi.

In opinia lor, aceasta modificare legislativa va conduce la sporirea accidentelor rutiere si a victimelor. De asemenea, cele doua formatiuni de opozitie au subliniat ca bilantului victimelor accidentelor rutiere, care a inregistrat o scadere in ultimii zece ani in Bulgaria, va reveni la niveluri "nefavorabile", potrivit MEDIAFAX.

Ministerul bulgar de Interne a respins initial idee cresterii limitei de viteza pe autostrazi. Ulterior, ministrul Tvetan Tvetanov a precizat ca noua masura se va aplica numai pe anumite portiuni ale unor austostrazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.