FADERE a avut un proiect in care a cerut presei din Spania o prezentare obiectiva si direct proportionala a comunitatii romanesti.

Saptamana trecuta a fost arestata in Madrid o banda formata din zece persoane de nationalitate romana care se ocupa de exploatarea persoanelor cu handicap pe care le aducea din Romania si le obliga sa cerseasca in punctele cele mai importante ale Madridului. In fiecare zi aceste persoane erau obligate sa lucreze 12 ore timp in care, dupa spusele lor, strangeau 80 Euro. Politia Nationala si cea din Madrid au colaborat la aceasta operatiune care a inceput in Septembrie in urma sesizarii faptului ca in ultimul timp numarul cersetorilor din Spania a crescut considerabil.

In cele mai multe ocazii, televiziunile din Spania cand vorbeau de romani in general aratau numai imagini de cersetori si prostituate indiferent de tema reportajului. Sa nu uitam ca in acest moment numarul romanilor care locuiesc in Spania si care lucreaza cinstit si onest este de un milion, in comparatie cu cele cateva sute de cersetori. Astfel, este nejustificat comportamentul presei spaniole de a arata imagini cu romani cersind si prostituate intotdeauna cand se vorbeste despre comunitatea romaneasca.

[VIDEO] Documentar BBC: Viata secreta a copiilor cersetori din Marea Britanie

Cred ca romanii din Europa in nevoi trebuiesc ajutati. Pentru aceasta, am dezvoltat mai multe proiecte si o vom face in continuare, insa cersetorii profesionisti care au invadat capitalele Europei ar trebui sa se apuce de munca sau sa se intoarca in tara. Toate aceste persoane, care de cele mai multe ori nu au nevoi reale ci ori nu vor sa munceasca ori sunt victime ale benzilor organizate, strica imaginea tuturor romanilor onesti si care isi vad constiincios de treaba.

Cat despre fenomenul care deja se pregateste in Londra prin cresterea considerabila a cersetorilor, prostituatelor si hotilor de buzunare romani, Politia din Romania ar trebui sa inceapa o colaborare cu Poliția Nationala a Angliei care sa aibe ca rezultat stoparea acestui fenomen, a declarat Daniel Tecu presedinte FADERE.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.