Candidatul republican Mitt Romney a castigat cinci alegeri primare si s-a prezentat ca si candidatul investit pentru alegerile prezidentiale americane din noiembrie contra lui Barack Obama.

Conform estimarilor provizorii prezentate de mai multe posturi de televiziune americane, Mitt Romney - care se confrunta doar cu doi adversari republicani slab pozitionati, Newt Gingrich si Ron Paul - a castigat in mare masura in statele New York, Delaware, Connecticut, Pennsylvania si Rhode Island cu scoruri situate intre 56% si 67% din voturi.

Candidatul moderat este considerat marele invingator in aceste state din nord-estul SUA, unde republicanii centristi sunt numerosi.

"Dupa 43 de primare si caucusuri (adunari electorale), multe zile lungi si unele nopti lungi, pot sa spun cu incredere si recunostinta ca mi-ati oferit o mare onoare si o responsabilitate solemna"
, a declarat Romney marti seara. "Impreuna vom castiga la 6 noiembrie!", a declarat acesta.

Chiar daca victoriile de marti marcheaza o turnura decisiva pentru Romney, acesta va trebui sa astepte conventia nationala a partidului republican de la Tampa (Florida, sud-est) de la sfarsitul lunii august pentru a fi investit oficial. Insa el a trimis deja un mesaj pentru americani: "Mai rezistati putin. O America mai buna incepe in aceasta seara".

Romney l-a criticat pe presedintele Barack Obama care, conform acestuia, a "esuat" in a isi tine "promisiunile de speranta si de schimbare" facute in cadrul alegerilor din 2008, scrie MEDIAFAX.

"Aceasta seara este inceputul sfarsitului pentru dezamagirile anilor Obama si inceputul unui capitol nou si mai bun pe care il vom scrie impreuna", a spus acesta in fata sustinatorilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.