Favoritul in alegerile prezidentiale din Franta, socialistul Francois Hollande, a declarat ca, in cazul in care va fi ales si daca ONU va hotari o interventie militara in Siria, Franta va participa la aceasta.

"Daca aceasta are loc in cadrul ONU, vom participa la aceasta interventie", a declarat Hollande pentru postul de radio Europe1, raspunzand astfel la intrebarea ce ar face in cazul in care ONU ar decide o interventie militara in Siria destinata protejarii civililor.

Hollande este prezentat in sondaje ca invingator in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, programate pentru 22 aprilie si 6 mai.

Pentru moment, occidentalii si tarile arabe cauta sa exercite o presiune maxima asupra regimului lui Bashar al-Assad. Joi, reprezentanti din 15 tari reuniti la Paris au indemnat la trimiterea rapida pe teren a unei forte "robuste" de observatori, au amenintat cu noi sanctiuni in cazul unui esec al planului Annan si au evocat o implicare a NATO, scrie MEDIAFAX.

Annan, optimist in privinta planului sau de pace pentru Siria

Insa occidentalii continua sa respinga, in acest stadiu, orice recurs la forta in afara unui mandat ONU, asa cum a cerut joi Comandamentul Armatei Siriene Libere (ASL), care coordoneaza actiunile armate ale rebelilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.