Candidatul socialist ramane pe primul loc in intentiile de vot la primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, cu 28%, devansandu-l pe presedintele in exercitiu care obtine 25%.

In cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul socialist este creditat cu 57% din voturi (cu un punct mai putin decat intr-un sondaj precedent al CSA), fata de 43% (un punct in plus) pentru Sarkozy.

Candidatul extremei drepte Marine Le Pen si cel al stangii radicale Jean-Luc Mélenchon, amandoi in scadere usoara, cu 16% (cu un punct mai putin), respectiv, 14,05% (cu 0,5 puncte mai putin).

Pe pozitia a cincea se afla candidatul de centrul Francois Bayrou, care a inregistrat un usor progres de 0,5 puncte, ajungand la 10,5%.

In privinta celorlalti candidati, ecologista Eva Joly a ramas la acelasi scor de 2%, la fel ca suveranistul Nicolas Dupont-Aignan (1,5%). Creditat cu 1,5 procente, Philippe Poutou (Noul Partid Anticapitalist, extrema stanga) castiga o jumatate de punct, la fel ca Nathalie Arthaud (1%) de la Lupta Muncitoreasca (extrema stanga), in timp ce Jacques Cheminade (independent) ar obtine mai putin de 0,5%, scrie MEDIAFAX.

In echilibrul fortelor politice, totalul candidatilor de stanga se ridica la 47%, iar cel al dreptei parlamentare la 27%.

Citeste si Impactul alegerilor prezidentiale din Franta asupra romanilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.