Coreea de Nord ameninta Coreea de Sud cu actiuni militare daca Seulul nu-si va cere scuze pentru ca a insultat ceremoniile pentru marcarea a 100 de ani de la nasterea lui Kim Ir-sen.

Totul a pornit de la declaratia presedintelui sud-coreean Lee Myung-bak care a spus ca lansarea rachetei nord-coreene a costat Phenianul aproximativ 850 mil dolari, bani cu care ar fi putut cumpara 2,5 mil tone de porumb pentru populatia care nu are ce manca.

Seulul a mai dezvaluit cheltuirea a inca 350 mil dolari pentru popaganda si constructia unui hotel-simbol, cu ocazia festivitatilor care au avut loc, bani care ar fi putu fi folositi la hranirea a 24 mil de locuitori ai Coreei de Nord timp de 100 de zile.

Phenianul a precizat ca va lansa un "razboi sacru" pentru a distruge grupul de tradatori ai lui Lee Myung-bak" si ca va "distruge totul" in Seul, daca acestia nu-si vor cere scuze pentru declaratiile facute, scrie realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.