Slovenia si Croatia au ajuns la un acord prin care isi vor prezenta argumentele proprii privind disputa lor teritoriala in fata unui tribunal de arbitraj de la Haga.

Cele doua parti implicate vor prezenta simultan cererile lor preliminare cu privire la acest subiect pe 11 februarie 2013, urmand sa prezinte fiecare propuneri in noiembrie, conform aceleiasi surse.

O prima audiere a reprezentantilor Sloveniei si Croatiei va avea loc in primul semestru al lui 2014, a mentionat ministerul sloven.

Un acord in acest sens intre cele doua tari a fost incheiat in timpul unei prime intalniri, desfasurate saptamana trecuta, cu tribunalul de arbitraj, care si-a inceput lucrarile in luna decembrie 2011, scrie MEDIAFAX.

Slovenia si Croatia au semnat un acord de arbitraj in 2009 sub egida Uniunii Europene.

Cele doua foste republici iugoslave si-au declarat independenta in anul 1991. Disputa teritoriala dintre cele doua tari se refera la 13 kilometri patrati de teritoriu nelocuit si la accesul maritim al Sloveniei in apele internationale din Golful Piran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.