Parlamentul croat a ratificat in unanimitate, Tratatul de aderare a tarii la Uniunea Europeana, care trebuie sa intre in vigoare in iulie 2013.

Toti cei 136 de deputati prezenti, din totalul de 151, au votat in favoarea ratificarii Tratatului, un document semnat in decembrie, la Bruxelles, dupa sase ani de negocieri inte Guvernul croat si UE.

"Este un moment important. Am atins obiectivul si avem acum un mijloc important de a ameliora calitatea vietii si a spori nivelul de securitate" pentru cetateni, a declarat premierul croat, Zoran Milanovici, exprimandu-se in fata deputatilor inaintea votului, scrie MEDIAFAX.

Oficial: Croatia a semnat Tratatul de aderare la UE

Inaintea aderarii, prevazuta la 1 iulie 2013, Tratatul va trebui sa fie ratificat de cele 27 de state membre UE. Cinci tari au facut deja acest lucru, respectiv Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Italia si Malta.

Aderarea Croatiei la UE a fost aprobata de populatie

Dupa Slovenia in 2004, Croatia va fi cea de-a doua dintre cele sase foste republici iugoslave care adera la UE, o perspectiva oferita tuturor tarilor din Balcanii occidentali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.