O avertizare de cod portocaliu a fost emisa in sapte regiuni din centrul Bulgariei din cauza ploilor torentiale insotite de descarcari electrice.

In regiunile vizate de avertizare (Plevna, Loveci, Gabrovo, Plovdiv, Pazardjik, Smolian si Kardjali) se asteapta miercuri intre 40 si 60 de litri pe kilometrul patrat.

Alte 11 regiuni din vestul si centrul tarii, intre care si capitala Sofia, sunt vizate de o avertizare de cod galben pentru precipitatii abundente.

Astfel, se asteapta intre 15 si 30 de litri pe metru patrat in regiunile vestice (Vidin, Vrata, Montana, Sofia, Pernik, Kiustendil si Blagoevgrad) si intre 20 si 40 de litri pe metru patrat in regiunile Haskovo, Stara Zagora si Veliko Tarnovo, scrie MEDIAFAX.

Regiunile din nord-estul tarii (Ruse, Targoviste, Razgrad, Sumen, Silistra, Dobrici si Varna) sunt sub avertizare de cod galben pentru vant puternic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.