Anders Behring Breivik a declarat marti in fata judecatorilor ca ar relua masacrul comis la 22 iulie, cand a ucis 77 de persoane.

"Da, as face-o din nou", a afirmat el in cea de-a doua zi a procesului sau, adaugand ca adolescentii ucisi pe insula Utoeya nu erau "copii nevinovati" si ca pentru el, a-si incheia viata in inchisoare sau a muri pentru poporul sau constituie "cea mai mare onoare".

Ulterior, tribunalul i-a cerut sa scurteze lectura declaratiei sale, a carei retorica a fost diminuata, potrivit lui, scrie MEDIAFAX.

"Tinerii Partidului Laburist sunt naivi si indoctrinati, ei nu sunt niste copii nevinovati, ci militanti politici", afirma Breivik, care a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenti, pe insula Utoeya, unde avea loc o tabara de vara a Tineretului laburist.

"Uciderea a 70 de persoane poate impiedica un razboi civil. Oamenii care ma numesc diabolic confunda faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent", s-a aparat acuzatul.

Diferenta consta in intentii: unele violente pot impiedica altele si mai mari, a explicat el.

"Cand revolutia pasnica este imposibila, singura optiune este revolutia violenta", a continuat Breivik, folosind cuvantul "noi" pentru a se referi la cauza sa, lasand impresia ca reprezinta o miscare mai extinsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.