Robotii zburatori vor deveni „ochii“ politistilor. Compania Honeywell dezvolta un nou aparat de supraveghere pentru armata americana

Un minuscul aparat de zbor teleghidat, care va spiona strazile oraselor americane, este dezvoltat de compania Honeywell - producator de sisteme electronice de control si echipamente automatizate pentru armata americana. Dispozitivul, un robot dotat cu camere video, localizare GPS, precum si cu o serie de senzori, a fost testat deja in peste 200 de zboruri, anunta site-ul "Drudge Report".

Poreclit "Ochiul Dragonului", aparatul are o autonomie de zbor de 60 de minute si se deplaseaza cu 55 de kilometri pe ora. Acesta va fi utilizat in operatiuni complexe de recunoastere si securitate, a declarat un reprezentant al companiei americane. In situatiile de urgenta din mediul urban, aparatele vor fi "ochii" politiei si ai serviciilor de securitate interna, a adaugat el. De asemenea, producatorii estimeaza ca drona-spion poate ajunge, intr-un an, in dotarea trupelor americane din Irak.

Deocamdata, Honeywell si oficialitatile guvernamentale de la Washington poarta discutii pentru a stabili statutul legal al acestui proiect. Autoritatile se tem ca "Ochiul Dragonului" ar putea declansa o intensa campanie pe tema dreptului de protejare a intimitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.