Agentia americana a Produselor Alimentare si a Medicamentelor (FDA) a semnalat pericolele unui tratament japonez de slabire, care contine o substanta cu potential cancerigen, putand afecta functionarea genelor.

"Pilula verde japoneza pentru pierderea rapida a greutatii" (Japan Rapid Weight Loss Diet Pills Green) contine ingrediente ascunse iar FDA recomanda publicului "sa nu cumpere sau sa consume acest produs", conform une declaratii a agentiei federale, mentionand ca acest produs este comercializat pe Internet.

Laboratoarele FDA au confirmat faptul ca aceasta pastila pentru slabit contine fenolftaleina, substanta care nu este mentionata de catre distribuitor. Aceasta substanta este suspectata ca ar fi cancerigena, acesta fiind motivul pentru care nu are autorizatie de a fi "comercializata in Statele Unite", scrie MEDIAFAX.

FDA a clasificat fenolftaleina ca "nefiind, in general, recunoscuta ca fiind sigura si eficace". Aceasta substanta s-a demonstrat, de asemenea, ca ar fi genotoxica: poate provoca mutatii genetice.

"Consumatorii ar trebui sa se opreasca imediat din utilizarea produsului si sa il arunce", a subliniat FDA, adaugand ca cei care au consumat acest produs si au avut efecte secundare ar trebui sa consulte un medic "cat mai curand posibil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.