Mitt Romney, a castigat primarele din Wisconsin (nord) si din capitala federala Washington, dupa ce le-a castigat si pe cele din Maryland,

In Maryland, Romney (53%) a acumulat cu aproximativ 25% procentuale mai multe decat Santorum (27%). Ceilalti doi candidati, Newt Gingrich (10%) si Ron Paul (8%) au ramas in urma.

Potrivit posturilor de televiziune CNN, Fox News si CBS, candidatul moderat a castigat in fata rivalului sau principal, ultra-conservatorul Rick Santorum, toate cele trei primare, consolidandu-si statul de favorit in cursa republicana pentru a deveni adversarul lui Obama la alegerile din noiembrie 2012, scrie MEDIAFAX.

Cu aceste trei victorii, Romney a depasit pragul simbolic de 50% din delegatiile necesare.

El are in prezent 566 de delegati, potrivit RealClearPolitics, fata de 263 ai lui Santorum, Newt Gingrich avand 140 iar Ron Paul 67. Maryland are 37 de delegati, Wisconsin 42 si Washington 19.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.