Secretarul Consiliului de securitate rus a discutat la Washington despre sistemul antiracheta american in Europa, reglementarea situatiei din Siria si dosarul nuclear iranian.

"Starea actuala si perspectiva relatiilor ruso-americane, precum si problemele legate de securitatea internationala si regionala (scutul antiracheta din Europa, Iran, Siria, Afganistan, lupta impotriva terorismului si traficul de droguri) au fost evocate in timpul consultarilor", a anuntat serviciul de presa, inainte de a adauga ca Patrusev a avut o intrevedere cu presedintele american pentru securitate nationala, Tom Donilon, si secretarul american pentru Securitate Interna Janet Napolitano, scrie MEDIAFAX.

Rusia si Statele Unite au viziuni diferite cu privire la situatia din Siria, afectata de la jumatatea lui martie 2011 de o puternica miscare de contestare a regimului. Washingtonul cere plecarea presedintelui Bashar al-Assad, pe care il acuza de folosire fortei impotriva populatiei civile, iar Moscova insista la randul sau asupra faptului ca extremistii care lupta impotriva trupelor guvernamentale sunt, de asemenea, responsabili de criza.

Siria figureaza, de asemenea, printre principalii cumparatori de arme si munitii rusesti din Orientul Mijlociu. Statul Major general al fortelor armate ruse a anuntat recent ca Rusia nu intentioneaza sa trimita nave de razboi in aceasta tara. Totusi, o sursa militara si diplomatica a declarat luni pentru RIA Novosti ca nava ruseasca Smetlivi se indreapta catre stramtorile Bosfor si Dardanele pentru a indeplini o serie de misiuni in largul coastelor siriene. Ministerul rus al Apararii a confirmat ca aceasta se indreapta catre Marea Mediterana, fara a furniza detalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.