Autoritatile americane intentioneaza sa discute cu presedintele ales Vladimir Putin despre performantele scutului american antiracheta.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat anterior ca Vladimir Putin si Barack Obama au convenit sa se intalneasca in Statele Unite la scurt timp dupa investirea in functie a presedintelui rus. Putin a fost ales la conducerea tarii la 4 martie, iar ceremonia de investitura este prevazuta pentru 7 mai.

Potrivit ambasadorului american, care a acordat un interviu postului de radio Vocea Americii, la sosirea lui Putin in Statele Unite partea americana vrea sa aiba cu el "o intrevedere bogata in continut". "Aceasta intrevedere va avea loc independent de summitul NATO", a declarat diplomatul american, scrie MEDIAFAX.

Anterior, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat ca Rusia nu a decis inca daca va participa la summitul Rusia-NATO de la Chicago si continua discutiile pe aceasta tema cu Bruxelles-ul.

Moscova vrea sa fie implicata in amplasarea scutului antiracheta european si cere garantii juridice care sa o asigure ca sistemul american nu o vizeaza. Statele Unite refuza sa ofere garantii scrise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.