Romania nu are pretentii teritoriale fata de Bulgaria, a declarat Anton Pacuretu, intr-o intalnire cu Dimitar Tamcev, adjunctul ministrului bulgar de Externe.

Diaconescu: Avem un litigiu legat de frontiera de stat cu Bulgaria

Interpretarea conform careia intre cele doua tari ar putea exista dispute teritoriale este periculoasa si nu corespunde spiritului statului de membru al Uniunii Europene (UE), a spus Tancev.

Romania si Bulgaria duc negocieri legate de granite de peste 20 de ani

Ambasadorul roman la Sofia, Anton Pacuretu a subliniat ca Bucurestiul nu are pretentii teritoriale fata Bulgaria, calificand acest caz drept o neintelegere. El a vorbit despre "istoria lunga a negocierilor" si si-a exprimat surprinderea fata de faptul ca acestea au devenit "eveniment de presa."
Exprimand refuzul Sofiei de a accepta declaratia potrivit careia in Bulgaria exista o minoritate etnica romaneasca, Tancev a notat ca asemenea declaratii nu sunt in interesul unor bune relatii de
vecinatate intre cele doua tari. El a subliniat totodata ca aceasta problema nu a fost ridicata in sedinta comuna a celor doua Guverne, potrivit aceleiasi surse, scrie MEDIAFAX.

Cetatenii bulgari cu identitate romana reprezinta o "legatura spirituala" intre cele doua tari
, a declarat Pacuretu, citat de FOCUS News, adaugand ca acestia nu s-au confruntat cu probleme in Bulgaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.