International21 Martie 2012

Lectura de un minut

Mark Gitenstein este de parere ca pentru invingerea coruptiei este nevoie de un sistem judiciar bine pus la punct.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca in cadrul unui sistem degeaba exista procurori si polititsti extrem de bine pregatiti daca nu avem un un sistem solid de justitie care sa rezolve cazurile intr-un mod corect si rapid.

"Putem sa avem cei mai buni procurori, cei mai buni politisti, dar fara o justitie care sa poata sa rezolve aceste cazuri corect si rapid nu se intampla nimic", a spus acesta.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu este constient ca in Romania, coruptia a devenit o activitate riscanta.

Ambasadorul a mai vorbit despre importanta pe care SUA o acorda Constitutiei sale, precizand ca americanii au o stima deosebita pentru Constitutie, ea stand la baza oricarei discutii.

Citeste si:
Turcan: Florin Citu poate depesediza Romania!
Turcan: Florin Citu poate...

"In secolul al XVIII-lea, trei dintre parintii nostri fondatori au sfatuit poporul american sa adopte noua Constitutie. Alexander Hamilton a scris o forma unica referitoare la justitie. El a sustinut frecvent ca judecatorii sa fie numiti pe viata atat timp cat au un comportament
corespunzator”
, a continuat el adaugand ca numirea judecatorilor era facuta de presedinte fara a putea fi inlaturati daca nu au fost pusi sub acuzare.

In incheiere, ambasadorul a subliniat ca judecatorul american era descris de Hamilton ca „un fel de elita care combina o buna cunoastere cu integritatea”, scrie realitatea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.