Zeci de persoane au fost arestate in Iordania, in incercarea autoritatilor de a gasi complicii si organizatorii atacurilor de miercuri asupra a trei hoteluri din Amman. Iordanienii au demonstrat ieri in numar mare impotriva teroristilor de la al-Qaeda.

"Autoritatile interogheaza un numar mare de suspecti, inclusiv de nationalitate irakiana", a declarat ministrul de Interne iordanian, Awni Yarfas. Eforturile autoritatilor se concentreaza si asupra identificarii prin analize ADN a 14 victime, printre care se numara si atentatorii sinucigasi. De altfel, un cap de femeie si fragmente de corp, despre care se crede ca apartin unei femei kamikaze, au fost duse la un spital din Amman. "Aceasta se intimpla, in general, in cazul unui atentat sinucigas. Corpul unui kamikaze este dezmembrat de explozie, insa, deseori, capul ramine intreg", a explicat o sursa de la clinica al-Urdun din Amman.

Al-Qaeda din Irak se justifica

Presupunerea ca acest corp de femeie ar apartine unei atentatoare se afla in concordanta cu un al doilea mesaj lansat pe Internet de al-Qaeda din Irak referitor la atentate. In mesaj sint indicati ca autori ai atacurilor patru irakieni, printre care si o femeie, Umm Omaira. Se pare ca al-Qaeda din Irak a luat decizia de a justifica motivul pentru care a vizat cele trei hoteluri din Amman, ca urmare a protestelor de strada organizate de iordanieni ulterior atacurilor. Sute de iordanieni furiosi au marsaluit pe strazi, strigind "Sa arzi in iad, al-Zarqawi", referindu-se la conducatorul de origine iordaniana al gruparii teroriste.

Mesajul arata ca hotelurile devenisera favorite in rindul "serviciilor de informatii americane si israeliene, ca si al altor guverne occidentale". Marea majoritate a victimelor exploziilor sint iordanieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.