Din relatarile unui fost agent CIA reiese ca liderul cubanez Fidel Castro stia cine si cand urma sa-l ucida pe John F. Kennedy.

Un fost agent CIA, aflat la pensie, a scris o carte despre asasinatul lui John F. Kennedy de acum 48 de ani, in care dezvaluie faptul ca liderul cubanez Fidel Castro stia ca uciderea presedintelui va avea loc pe 22 noiembrie 1963.

Brian Latell, fost angajat al CIA in anii ’60, relateaza in cartea sa intitulata “Secretele lui Castro – CIA si Masinaria de Informatii a Cubei” ca in dimineata zilei de 22 noiembrie, Castro a cerut angajatilor sai sa se concentreze asupra tuturor detaliilor, oricat de mici, care vin din Texas. In urma acestui ordin, la patru ore, decesul lui JFK era deja anuntat in toata lumea, in urma asasinatului din Dallas, scrie mediafax.

Mai mult decat atat, liderul cubanez stia si numele celui care urma sa comita asasinatul, spune Latell, subliniind faptul ca nu a facut nimic pentru a-l opri.

"Nu spun ca Fidel a ordonat crima si ca Oswald se afla sub comanda lui. Este posibil sa fi fost, insa nu am dovezi pentru acest lucru. Dar, tot ce am scris in carte este sustinut de documente. A vrut Castro sa-l vada mort pe Kennedy? Da. Pentru ca se temea de Kennedy si stia ca acesta il vaneaza. In mintea sa, probabil Castro avea impresia ca este in legitima aparare", spune fostul agent CIA, potrivit evz.

Citeste si A fost rezolvat misterul asasinarii lui Kennedy?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.